Organizatori muzičkog festivala Egzit pokloniće 3.000 ulaznica kao znak zahvalnosti medicinskim radnicima koji više od godinu dana stoje na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, saopšteno je iz Egzit tima.
Poklon-ulaznice zdravstvenim radnicima važiće za otvaranje predstojećeg Egzita 8. jula.

Јedan od osnivača i direktor Egzita Dušan Kovačević poručio je da će najveći poklon medicinarima, ipak, biti bezbjednost posjetilaca.

U saopštenju se navodi da će Ministarstvo zdravlja Srbije obezbijediti vakcine za 1.500 stranih izvođača i posjetilaca festivala, čime će pomoći građanima zemalja koje u ovom trenutku nemaju dovoljno vakcina i ujedno dati doprinos opštoj bezbjednosti na ovogodišnjem festivalu.

Kao dodatni podsticaj kampanji za vakcinaciju, dodaje se u saopštenju, vodeći srpski muzički festivali nedavno su predstavili bezbjednosni protokol koji predviđa da će na festivale moći da uđu samo oni koji su vakcinisani ili imaju potvrdu da su preležali kovid 19, ili pak posjeduju negativan PCR ili antigenski test.

Taj protokol, koji je poslat Vladi Srbije i Kriznom štabu na usvajanje, zasnovan je na najnovijim naučnim istraživanjima širom Evrope koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemariv.

RTRS