BANJA LUKA, 14. avgusta – Renomirana agencija, sa sjedištem u BiH, koja je dio globalne grupacije,  sprovela je istraživanje javnog mnjenja, po metodi anketne primjene,  na području banjalučke izborne jedinice sa pitanjem: Koji nosilac liste političkih partija u Srpskoj za NSRS iz izborne jedinice Banjaluka ima Vašu podršku?

Ispitanici su mogli da izaberu sljedeće opcije:

Nikola Špirić, nosilac liste SNSD za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici

Nedeljko Čubrilović , nosilac liste DNS za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici

Davor Šešić, nosilac liste SDS za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici

Igor Crnadak, nosilac liste PDP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici

Dragan Čavić, nosilac liste  NDP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici

Goran Selak, nosilac liste SP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici

Milan Petković , nosilac liste US za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici

Istraživanje, koje je u posjedu redakcije portala ’’Srpska danas’’, pokazalo je da najveću podršku birača u banjalučkoj regiji ima Nedeljko Čubrilović, aktuelni predsjednik Narodne skupštine RS, koji je nosilac liste DNS-a za NSRS.

Naime, podršku Čubriloviću dalo je 28,18 odsto opredjeljenih birača, dok je na drugom mjestu Nikola Špirić is SNSD-a sa 23,04 odsto podrške.

Na trećem mjestu je Dragan Čavić, nosilac liste NDP za parlament Srpske sa 10,43 odsto podrške, na četvrtom Davor Šešić (SDS) sa 9,38 odsto, a na četvrtom Igor Crnadak (PDP) sa 6,51 odsto podrške.

Goran Selak, nosilac liste SP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici, prema rezultatima istraživanja, ima podršku 2,12 odsto ispitanika, a Milan Petković iz US 1,21 odsto podrške.

Istraživanja  su sprovedena na uzorku od 985 ispitanika u Gradu Banja Luka i opštinama u banjalučkoj izbornoj jedinici.

Istraživanje je pokazalo da bi tek 26 odsto ispitanih građana sigurno izašlo na izbore, dok je opredjeljenih birača svega  18 odsto.

(SRPSKA DANAS)