BANJA LUKA, 4. oktobra – U periodu od 24. do 30. septembra, renomirana agencija, sa sjedištem u BiH, koja je dio globalne grupacije, sprovela je istraživanje javnog mnjenja, po metodi anketne primjene, na području banjalučke izborne jedinice sa pitanjem: Koji nosilac liste političkih partija u Srpskoj za NSRS iz izborne jedinice Banjaluka ima Vašu podršku?

U odnosu na istraživanja rađena u periodu od 14. do 21. avgusta, koje je sprovela ista agencija i sa istim anketnim pitanjem, primjetna su manja odstupanja.

nedeljko-cubrilovic

 

Ispitanici su mogli da izaberu sljedeće opcije: Nikola Špirić, nosilac liste SNSD za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici Nedeljko Čubrilović , nosilac liste DNS za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici Davor Šešić, nosilac liste SDS za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici Igor Crnadak, nosilac liste PDP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici Dragan Čavić, nosilac liste NDP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici Goran Selak, nosilac liste SP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici Milan Petković , nosilac liste US za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici.

Istraživanje, koje je u posjedu redakcije portala ’’Srpska danas’’, pokazalo je da najveću podršku birača u banjalučkoj regiji ima Nedeljko Čubrilović, aktuelni predsjednik Narodne skupštine RS, koji je nosilac liste DNS-a za NSRS.

Naime, podršku Čubriloviću dalo je 30,21 odsto opredjeljenih birača, dok je na drugom mjestu Nikola Špirić is SNSD-a sa 23,16 odsto podrške. Na trećem mjestu je Dragan Čavić, nosilac liste NDP za parlament Srpske sa 9,19 odsto podrške, na četvrtom Davor Šešić (SDS) sa 6,11 odsto, a na četvrtom Igor Crnadak (PDP) sa 5,18 odsto podrške. Goran Selak, nosilac liste SP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici, prema rezultatima istraživanja, ima podršku 3,45 odsto ispitanika, a Milan Petković iz US 2,97 odsto podrške.

Istraživanja su sprovedena na uzorku od 1.012 ispitanika u Gradu Banja Luka i opštinama u banjalučkoj izbornoj jedinici. Istraživanje je pokazalo da bi 27 odsto ispitanih građana sigurno izašlo na izbore, dok je opredjeljenih birača svega 19,9 odsto.

(SRPSKA DANAS)