LAKTAŠI, 25. jula – Miroslav Bojić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske biće kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša na lokalnim izborima, koji će biti održani u novembru ove godine, saznaje ”Glas Laktaša”.

Odlučeno je to kasno sinoć na sjednici OO SNSD-a Laktaši.

Miroslav Bojić

Podršku Bojiću sinoć je dao i Opštinski odbor DEMOS-a u Laktašima, a očekuje se i podrška i ostalih partija, članica vladajuće koalicije u Srpskoj.

Podsjećamo, prema rezultatima istraživanja koje je vršeno na području Laktaša u periodu od 2. do 12. jula, na uzorku od 890 ispitanika, u toj lokalnoj zajednici SNSD ima i dalje najveću podršku građana.

SNSD je na 49,68 odsto, što predstavlja rast za 1,88 odsto u odnosu na rezultate sa lokalnih izbora, koji su održani 2016. godine.

Druga po snazi stranka u Laktašima je SDS,  čiji je rejting u odnosu na 2016. godinu sa 13,11 pao na 11,32 odsto, dok je na trećem mjestu DEMOS, stranka koju podržava 7,97 odsto ispitanika.

Rezultati istraživanja pokazuju rast PDP-a sa 3,06 odsto iz 2016. godine na trenutnih 6,04 odsto podrške, dok značajan pad bilježi DNS, koji je sa 11,36 odsto pao na 4,34 odsto.

SPS, stranka koja je nastala nakon raskola u Socijalističkoj partiji, je na 2,08 odsto podrške, SP na 1,98 odsto, dok je Ujedinjena Srpska na 1,26 odsto, a NDP na 0,17 odsto.

Na pitanje „da li biste glasali ako bi ove sedmice bili održani izbori“ devet odsto ispitanika odgovorilo je da „sigurno ne bi“, a 11 odsto da „vjerovatno ne bi glasali“, dok je 31 odsto njih navelo da bi „vjerovatno glasali“, i 49 odsto da bi „definitivno glasali“.

Istraživanje je vršeno po modelu telefonske ankete za potrebe jedne političke partije u Republici Srpskoj.

Osim Laktaša, julsko istraživanje rejtinga političkih partija je vršeno u još 12 gradova i opština Republike Srpske.

(G.L.)

9 KOMENTARA

  1. vo ovo sto pisete xvi imate intersa vi i vasa politika nigde ni vode ni puta iz kaktasa dolaze pi jebenu vodu u DRUGOVICIMA uzas koja sramota bilo koji da dode nista kada ovi koji su sve uzeli nista vise… za mene nijedan vise nije ništa samo mrtvo slovo na papiru jednostavno ne interesuje me više niko

  2. Vi cete opet da se vozite losim putevima.Mase ce I dalje da rade za minimalac.Cekajuci promjene puseci odmane.Toliko o politici….

  3. ZNA NAROD DA SU MLADI LJUDI PUNI ENERGIJE. VELIKA PODRŠKA KOSJEROVA SNSD -u I MIROSLAVU BOJIĆU, BUDUĆEM NAČELNIKU

  4. Kad zagrmi iz Laktaša cijela Srpska bice nasa. Sve od Mile i Baštinca Lijevce ce nam biti Nica.

  5. Sto se Stanivukovic ne kandiduje u Laktasima da vidi sta je kampanja. Nema kurčenja u Laktasima. Samo SNSD. Samo Mile.

  6. Pali Miki parni valjak… Laktasi 85 % za Miroslava. Da vidimo tog mucenika ko ce ti na crtu.

  7. Laktasi su bili i ostali nepobjediva tvrđava SNSD -a. Nakon novembra izdajnickih stranaka u Lijevcu nece biti. Svi za Dodika. Ziv nam bio Milorade Srbine.

  8. Uzdanica nasa iz Laktasa. Da se zna da Laktasi nisi zrno pirinca i tepih iz Burse. Zivio predsjednik Milorad Dodik.

Comments are closed.