LAKTAŠI, 25. februara – Ministarstvo prosvjete i kulture RS predložilo je Institutu za javno zdravstvo RS da razmotri mogućnost produženja trajanja časova u školama.

Ministarka Natalija Trivić juče je s predstavnicima Instituta razgovarala o mogućnostima za produženje trajanja časova u Republici Srpskoj.

Zbog epidemiološke situacije, nastava u školama od septembra traje po 20 i 30 minuta, a đaci su podijeljeni u grupe.

– Istaknuto je da produženje trajanja časa znači spajanje grupa koje čine jedno odeljenje, jer izvođenje nastave na drugi način nije moguće. Ministarstvo je predložilo Institutu da razmotri mogućnost produženja časova, a Institut je taj koji će odrediti dužinu trajanja časa – precizirali su iz ministarstva.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS za Srpskainfo su potvrdili da će u narednim danima pripremiti i dostaviti preporuke za dalje izvođenje nastave u školama u Srpskoj. Ono što roditelje i učenike najviše zanima jeste da li će i kada časovi biti produženi na 45 minuta, ali nadležni za sada ne iznose te detalje.

Posljednje informacije o broju testiranih na virus korona u Srpskoj pokazuju da je za dan registrovano još devetoro zaraženih maloljetnika. Kovid infekcija potvrđena je kod troje osnovaca, četvoro mladih srednjoškolskog uzrasta, ali i dvoje mališana starosti do pet godina.

Od početka epidemije, koja u Srpskoj traje gotovo godinu dana, zaraženo je 1.019 osnovaca i 1.336 srednjoškolaca, što čini 5,5 odsto ukupnog broja oboljelih. Infekcija je potvrđena i kod 368 dece vrtićkog uzrasta.

“PITAJTE MINISTRA”

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ministarstva prosvjete i kulture RS sutra će po prvi put uživo biti emitovana emisija “Pitajte ministra”, sa početkom u 12 sati.

Ministarka Natalija Trivić odgovaraće na pitanja građana u vezi obrazovanja i kulture, a ova praksa biće nastavljena svakog posljednjeg petka u mjesecu.

Srpskainfo