BANJALUKA, 14. maja – Policijska  uprava Banja Luka demantuje vijest koja je objavljena 12.05.2020. godine u informativnom programu i na internet portalu BN televizije u kojoj se prenose navodi Darka Kremenovića na „Facebook“ profilu, a koji se odnose na navodno nepravilno nošenje zaštitne opreme (maski) od strane pripadnika Policijske uprave Banja Luka.

Policijski službenik Policijske uprave Banja Luka Miloš Lakić kojeg su direktno prozvali Kremenović i BNTV da navodno «nije je nosio masku  na pravilan način», pravilno je koristio zaštitnu opremu o čemu svjedoče i lica koja su se zatekla na licu mjesta, u vrijeme kontrole Darka Kremenovića, a koja su takođe prehodno kontrolisana od strane policijske patrole u kojoj je bio Lakić. 

Policijska uprava Banja Luka nije zaprimila predstavku Darka Kremenovića na rad policijskog službenika, a kako je preneseno od strane Kremenovića i BNTV.

Podsjećamo da su svi dužni da poštuju Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da pravilno koriste zaštitne maske na javnim površinama, bilo da su građani ili policijski službenici, ali i da su i mediji dužni da prenose tačne i istinite informacije.

Predstavnici MUP RS pozvali su  BN TV da prestane sa dezinformisanjem javnosti, te da poštuju osnovne principe novinarskog kodeksa, a to je tačnost i istinitost, kao i provjerenost informacija, te da u skladu sa tim objave ovaj demanti.

MUP RS