PARIZ, 20. maja – Ajfelov toranj u Parizu evakuisan je, nakon što je primijećena jedna osoba koja se penje uz ovu građevinu, saopšteno je iz Kompanije nadležne za korišćenje ovog objekta.
Pariz - Ajfelov toranj (Foto: Sputnik/Valeriй Šustov) -

Pariz – Ajfelov toranj (Foto: Sputnik/Valeriй Šustov)

Neimenovani zvaničnik kompanije SETE izjavio je za AFP da je primijećena jedna osoba kako se penje uz toranj i da je objekat koji je simbol Pariza evakuisan zbog potrebe da se to lice zaustavi.

Fox5NY

✔@fox5ny

Man scales . Landmark closed to tourists. (AP)

See Fox5NY's other Tweets

 

On je rekao da je policija na licu mjesta.

Francuska agencija javila je da je zatvoreno i šetalište blizu Ajfelovog tornja i da kompanija SETE savjetuje posjetiocima da odgode posjetu ovoj čuvenoj građevini u Parizu.

Izvor iz policije navodi da je policija ostvarila kontakt sa licem koje se penje uz toranj, ali da još nije poznato zašto se odlučio na takav korak.

Ajfelov toranj, koji godišnje posjeti skoro sedam miliona ljudi, visok je 324 metra. Na prva dva sprata posjetioci se mogu popeti i stepenicama, ali se na viši nivo može popeti samo uz pomoć lifta.

Prošle sedmice obilježeno je 130 godina od izgradnje čuvene kule u Parizu.

Richard Grune@0406Guno

HAPPENING NOW: The has been closed to visitors while someone attempts to scale its side – https://www.pscp.tv/w/b7KxrzFlZFFuTG5Ma2Vkam98MXlwS2R2TWdyZXBKV8cr2SdMAq34dHOlG6z21cv5WU8BVUW72OBaUspLqtJ9 …

ABC News @ABC

HAPPENING NOW: The Eiffel Tower has been closed to visitors while someone attempts to scale its side.

pscp.tv

See Richard Grune's other Tweets

 

 

Srpskainfo