LAKTAŠI.19.maja-U naredna tri dana, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, očekuje nas nova promena vremena.

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti promenljivo i nestabilno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sa jačim padavinama u Krajini, severnim i centralnim područjima Bosne može pasti između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. Vetar slab do umerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smera. Na severu i severoistoku Bosne duvaće vetar severnog i severoistočnog smera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha kretaće se uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura biće većinom između 20 i 25 stepeni.

Drugog dana vikenda preovladavaće pretežno oblačno vreme sa kišom i pljuskovima. Više padavina biće prepodne. U Bosni može pasti između 15 i 35 litara kiše po metru kvadratnom, u Hercegovini manje. Na jugu BiH poslepodne očekuje se razvedravanje. Vetar će biti umeren i jak severnog smera.

Najniža jutarnja temperatura kretaće se uglavnom između osam i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće većinom između 15 i 20°C, na jugu BiH do 22 stepena.

U ponedeljak, 22. maja, očekuje se pretežno oblačno vreme sa slabijom kišom i pljuskovima. Sunčanije će biti na jugu BiH. Duvaće vetar umerene jačine severnog smera. Najniža jutarnja temperatura biće uglavnom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16.

Najviša dnevna temperatura kretaće se većinom između 18 i 23 stepena, na jugu zemlje od 23 do 27.

Nagle izmene sunčanih perioda i lokalnih prolećnih pljuskova obeležje su proteklog perioda, a slično vreme zadržat će se sve do 31. maja. Nešto nestabilniji period očekuje se u naredna dva dana sa intenzivnijim padavinama u centralnim, istočnim i severoistočnim krajevima Bosne.

Stabilnije vreme sa malim izgledima za povremeni lokalni pljusak prognozira se od 18. do 24. maja. Od 25. maja do kraja meseca izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

/Blic/