LAKTAŠI, 15. aprila – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da će jednokratnu naknadu od 1.000 KM dobiti radnici u zdravstvenom sektoru koji su bili na poslu minimalno tri sedmice u periodu od 15. marta do 15. aprila.
Alen Šeranić - Foto: RTRS

Alen ŠeranićFoto: RTRS

Šeranić je rekao da pravo na ovu naknadu neće imati zaposleni koji su u ovom periodu bili na bolovanju ili godišnjem odmoru, a nisu upućeni na odmor odlukom direktora ili rukovodstva zdrvstvene ustanove u skladu sa organizacijom rada.

– Izvršićemo kontrole i provjeriti da li su sva lica koja su ispunila kriterijume dobila naknadu – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, sve zdravstvene ustanove u Srpskoj su dobile dopis od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite da pripreme spisak lica koja ispunjavaju uslove da dobiju naknadu.

Šeranić je podsjetio da su Vlada Republike Srpske i Glavni koordinacioni tim koji čine zvaničnici Srpske odlučili da svim zdravstvenim radnicima uz platu koja će biti isplaćena sutra bude doznačena i jednokratna pomoć u iznosu od 1.000 KM.

 

RTRS