LAKTAŠI, 27. februara – Opština Laktaši je prva na listi od 10 mikro Evropskih gradova budućnosti za 2020/2021. godinu, u pogledu troškovne efikasnosti. Među gradovima Mađarske, Slovačke, Poljske, Estonije, Češke, na prvom mjestu stoji Bosna i Hercegovina i Laktaši.

Laktaši

Šta to znači?

U specijalnom izveštaju fDi intelligence (fDi magazina) „Evropski gradovi i regioni budućnosti 2020/21“, koji rangira najbolje investicione lokacije u Evropi, odnosno gradove i regione najperspektivnije za investiranje, ekonomski razvoj i privredni rast, našli su se i naši Laktaši – kao jedna od najboljih i najperspektivnijih destinacija u pogledu troškovne efikasnosti u Evropi.

screenshot-opstina-laktasi.com-2020.02.27-09_10_26

Inače, “fDi magazine” je publikacija Financial Times-a koja se bavi praćenjem i analizom investicionih aktivnosti i izveštavanjem o svetskim dešavanjima i trendovima kada su u pitanju strane direktne investicije i poslovanje. Za potrebe kreiranja analitičkog izveštaja „fDi European Cities and Region of the future 2020/21“ („fDi evropski gradovi i regioni budućnosti 2020/21“), podatke su prikupljali pomoću sopstvenih online alata i baza podataka – fDi Benchmark i fDi Markets, kao i drugih izvora.

fdi-cities-and-regions-of-the-future-202021

 


Novum
Novum
Novum
Novum