LAKTAŠI, 2. februara – Fabrika za proizvodnju dijelova za auto-industriju “Male” planira da u novembru proširi proizvodnju, nakon završetka objekta vrijednog 20 miliona evra u Laktašima, gdje će biti zaposleno 900 radnika, istaknuto je na sastanku ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojina Mitrovića i direktora fabrike Pavela Laha.


Lah je upoznao Mitrovića o poslovanju kompanije koja posjeduje fabriku za proizvodnju dijelova za auto-industriju na području Laktaša, kao i aktivnostima u izgradnji novog proizvodno-poslovnog objekta na lokaciji poslovne zone “Aleksandrovac dva”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Mitrović je istakao spremnost Ministarstva za podršku proizvodnim privrednim subjektima iz oblasti elektro-mašinske industrije, te napomenuo da se ulaganjem u savremene tehnologije postiže konkurentnost na inostranom tržištu, a proširenjem postojećih kapaciteta stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

On je konstatovao da je klima za privlačenje novih investicija u Republici Srpskoj povoljna, što potvrđuju poslovni planovi nekoliko inostranih kompanija u sektoru prerađivačke industrije.

Na sastanku je naglašena važnost podrške lokalnih administracija koje su posvećene privrednom razvoju opština i gradova u Republici Srpskoj, navedeno je u saopštenju.