LAKTAŠI, 13. aprila – Filip Janković jedno je od najzvučnijih imena u prvoligaškom karavanu Srpske u posljednjih nekoliko sezona. Fudbaler koji je pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog sa 16 godina debitovao u Crvenoj zvezdi, od ove zime u Laktašima pokušava da se vrati u pravu formu. Iako svoj učinak nikada ne stavlja na prvo mjesto, gol za pobjedu u polufinalu Kupa Srpske protiv Krupe juče mu, kaže, itekako mnogo znači na planu samopouzdanja.


“Znače svaki gol i asistencija. Kada dajete doprinos svom timu onda to još više znači. Gol juče je sigurno satisfakcija za rad i trud”, rekao je Janković.

U Laktašima, poručuje, on i saigrači na raspolaganju imaju najbolje uslove za kvalitetan rad. Atmosfera u ekipi je odlična, a kada se uz to poklope i dobri rezultati onda sve još više dobija na težini. Fudbalski put Jankovića je nakon Beograda odveo u Italiju, kasnije Sloveniju, Španiju, pa Crnu Goru gdje je prošlu polusezonu nastupao za Podgoricu prije dolaska u najviši rang fudbala Srpske.

“Život ti namjesti svakakve okolnosti, prošao sam i vidio svašta. Laktaši su se pokazali kao ozbiljna ekipa koja želi mnogo više nego gdje trenutno jeste tako da su nam se poklopile ambicije. Pomažem koliko mogu, idemo dalje. Gdje će nas to odvesti vidjećemo”, izjavio je Janković.

Zadovoljan je i kvalitetom fudbala koji je zatekao u Prvoj ligi.

“Ima tu dosta ozbiljnih igrača, sa nekima sam igrao i ranije. Malo sam se iznenadio sa tako visokim kvalitetom igre”, zaključio je Janković.

Tim Miljana Bajića trenutno drži drugu poziciju na tabeli Prve lige Republike Srpske. Nakon pobjede protiv Krupe imaće lijepu priliku da pred svim navijačima ovjere i plasman u finale Kupa, što bi predstavljalo jedan od najvećih uspjeha za tim u posljednjih nekoliko godina. (ATV)

Tagovi: