LAKTAŠI, 3. aprila – Ohrabreni pobjedom protiv Minerala u prošlom kolu, Laktaši ovu nedjelju gostuju Borcu iz Kozarske Dubice. Jesenas su na Gradskom stadionu u Laktašima ”plavci” uz mnogo muke, rezultatom 2:1, savladali novajliju u ligi. Za domaće su tada pogađali Srđan Glišić i Zlatko Matić, a jedini strijelac za goste bio je Vedran Kušmić. Matić i Kušmić će biti na raspolaganju svojim ekipama za predstojeći susret, dok je nastup Glišića pod znakom pitanja.

U tri proljećne utakmice, koliko ih je i odigrano od početka polusezone, Borac je remizirao kući sa Mineralom i Liješćem, te Slogom u Doboju. Sve tri utakmice završene su rezultatom 0:0. Svakako najpozitivnije iznenađenje ove sezone nalazi se na 6. mjestu ligaške tabele sa 23 osvojena boda. S druge strane, Laktaši zauzimaju poziciju broj 9 uz 19 bodova na kontu.

Pred fudbalerima Laktaša je nezgodno gostovanje, ali u taboru bivšeg premijerligaša su optimistični i vjeruju da se mogu neporaženi vratiti kući.

Duel Borca i Laktaša, koji počinje u nedjelju u 15 časova, povjeren je arbitru Bojanu Paniću (Prijedor), a pomagaće mu Duško Puvača iz Novog Grada i Goran Ilinčić iz Prijedora.