LAKTAŠI, 28. maja – Nakon deset godina u Laktašima će se naredne sezone ponovo igrati prvoligaški fudbal. Dva kola prije kraja u drugoligaškom Zapadu pogled na tabelu kaže da ekipa ima čak 13 bodova više od drugoplasirane Slobode iz Mrkonjić Grada, a s obzirom na potpunu dominaciju od početka šampionata, prvo mjesto nijednog trenutka nije dovođeno u pitanje.


“Iako izgleda veoma ubjedljivo iza nas je jedan veoma težak i naporan posao. Svi smo kolektivno radili, uključujući igrače, stručni štab i upravu kluba. Svakako je atmosfera nešto što je nas krasilo ove sezone. Prošli smo puno lijepih i teških trenutaka zajedno i zato smo danas tu gdje jesmo”, poručio je fudbaler Uroš Stamenković.

Ambiciozna uprava već sada kuje planove za narednu sezonu. Svjesni da im u prvoligaškom društvu treba još snažniji kadar, uveliko traže potencijalna pojačanja.

“U dogovoru sa šefom stručnog štaba dovešćemo par kvalitetnih igrača kako bi igrali zapaženu ulogu u Prvoj ligi Srpske, jer planiramo da ostavimo zapažen trag. Priča je krenula u junu prošle godine, kada je okupljena ova uprava. Urađeno je dosta toga, od same infrastrukture i dobrog igračkog kadra. Suvereno je osvojeno prvenstvo i napravljena jedna od najboljih priča u Laktašima”, izjavio je direktor kluba Igor Radeljić.

Predstojećeg vikenda u Laktaše stiže upravo najbliži pratilac Sloboda, a u klubu se nadaju velikoj posjeti kako bi na pravi način proslavili titulu i povratak u najviši rang. Utakmica je na programu u nedjelju sa početkom u 17 časova i 30 minuta.