LAKTAŠI.11.februara- Svjedočimo ovih dana raznim sportskim događanjima u našim Laktašima, a najveću pažnju izazovu zvučna imena sportskih klubova, poput Crvene Zvijezde.

Davna,1979. godina, ostala je upamćena po izuzetnom sportskom događaju, koji se odigrao na tadašnjem fudbalskom stadionu u Laktašima. FK Partizan,  aktuelni šampion Jugoslavije u tom periodu, gostovao je u Laktašima, 23. aprila 1979.godine.

Stadion, koji je onomad bio mnogo manjeg kapaciteta, primio je 5000 navijača.

Utakmica je završena rezultatom 7:1, iako su domaći poveli, u prvom dijelu igre. I danas, oni koji se sjećaju te utakmice, pričaju , kako je tadašnji trener Mirko Đukić promjenio pet golmana, ali to nije pomoglo da se sačuva mreža.

Fotografija koju smo pronašli, budi nostalgiju, i podsjeća na neka drugačija vremena. Na njoj vidimo kapitene timova, Nenada Stojkovića i Sabahudina Lihovića, kojeg se mnoge generacije sjećaju kao direktora trnske osnovne škole. Glavni sudija bio je Aleksandar Čekarevac, legendarni Čeki, koji danas više nije među živima.

Laktasi-Partizan

Fudbalski klub Laktaši je osnovan 1958. godine kao Laktaški sportski klub (LSK). Nakon 10 godina, došlo je do privremene obustave rada da bi 1974. godine održana Obnoviteljska skupština pa je rad u klubu ponovo pokrenut, ovaj put pod imenom Fudbalski klub Laktaši. Najveći uspjesi jesu osvajanje Prve lige Republike Srpske 2007. godine i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Premijerligaška avantura trajala je tri sezone, od 2007-2010. godine. Klub se trenutno takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske – grupa ”Zapad”.

 

/Pravdabl.com/