LAKTAŠI, 09. decembra – Neobičan povod da baš ovo bude “Foto dana”. Dozvolili smo sebi slobodu izraza, i iskoristili situaciju, da javno prenesemo ličnu poruku. A poruka, sama po sebi, ako izazove makar i osmjeh, svjedočiće svojoj svrsi.

sibice

Svaka sličnost sa stvarnim ličnostima je slučajna. A svaka misao koju budi ova fotografija je namjerna. Kako će ko da je shvati, to je već stvar ličnih afiniteta, moralnih načela, emotivnog stanja…i ko zna čega sve još.

Suština je u tome da ONA gori, i da je OSTAVILA ono što je obično, svakodnevno, ograničeno, što postoji odvajkada. Ono što ne razumije njenu suštinu, želju za plamenom, ni taj plameni smisao za humor….

“OTKAČILA” je tu tradicionalnu kutiju šibica, koja joj se na trenutak učinila dovoljnom, svjesna rizika u koji se upušta sa živom vatrom, koja ne bira način da zgazi sve pred sobom.

Pitamo se, da li griješi? Jer, onaj kojeg bira ne gori istim plamenom, ne nudi mnogo, istinu ponajmanje… Uprkos svemu, jedino sa NJIM se osjeća živom. I na njegove riječi “Opet nisi u pravu”, potajno se nada da nije. I da sva ona ženska razmišljanja, sumnje, tuge i samoće, ne važe za njih dvoje…i da u njihovom slučaju ne važi ona narodna: “Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor”.

I za kraj, što bi stari Latini rekli:  “Alea iacta est!” …ti si na potezu.