LAKTAŠI, 15. maja – Duel između Laktaša i Borca iz Kozarske Dubice privukao je veliku pažnju ljubitelja fudbala, jer je ovaj susret možda odlučivao direktnog putnika u niži rang takmičenja na drugoligaškom Zapadu.

received_1460189980670571

Domaćin je slavio ubjedljivo (3:0), ali u igri su još četiri kola i velikih 12 bodova, pa pored Borca za svoj status još uvijek strahuju Ljubić, Laktaši, Ozren i dobojski Željezničar.
Na terenu je sve izgledalo korektno do 47. minuta, kada je isključen domaći fudbaler Mihailo Šipovac, iako nikome nije jasno zbog čega, pa možda ni glavnom sudiji Željku Vukiću iz Banjaluke, koji je pretendovao da bude “junak utakmice”.
Naime, jednu bezazlenu loptu koju je išla prema gol autu, Šipovac je zagradio. Ona je i otišla van linije igrališta, a tada iza njegovih leđa pada kao pokošen fudbaler Borca.
Vukić pokazuje da se igra nastavi i da golman Laktaša vrati loptu u igru. Nastaje prekid, jer igrač Borca leži na travi, nekoliko minuta povlačenja – potezanja, sa dijela tribina gdje su bili smješteni gostujući navijači vrši se veliki pritisak na Vukića, koji na izneneđnje svih pokazuje direktan crveni karton Šipovcu.
Zbog čega, nikome nije jasno.
Na snimku se vidi da je Šipovac bio daleko od gužve i da nije ulazio u verbalni duel sa sudijom niti protivničkim igračima.
Kako je moguće da igrač Laktaša dobije crveni karton, ako nije načinio prekršaj? Ljude koji Vukića drže u sudijskoj organizaciji trebalo bi da provjere da li on zna da prije nego što nekome dodijeli crveni karton zbog grube igre treba da svira prekršaj… Ili je, što je vjerovatnije, posrijedi nešto drugo.
Šta se iza brda valja?
Sudija Željko Vukić je, izgleda, od svojih nalogodavaca preuzeo zadatak koji nije mogao ispuniti. Želio je da zakuva i da prekine utakmicu, kako bi Borac iz Kozarske Dubice, koji uživa naklonost FSRS, zadržao status, a Laktaši ispali u niži rang. Istovremeno je svojim odlukama doprinio da nekoliko ključnih igrača Laktaša u narednom kolu ne može istrčati na teren protiv Modriče.
I to sve kada se zna da je Borac iz Kozarske Dubice kupio tri boda na gostovanju u Žeravici, protiv Jedinstva, iza kojeg direktno stoji predsjednik FSRS Mile Kovačević. O tome su, kako saznajemo, obaviješteni nadležni organi i biće interesantno šta će preduzeti po tome pitanju.
Treba napomenuti da je u spornoj 47. minuti Vukić u svlačionicu poslao i Ognjena Pralicu iz Borca, zbog neprimjernog ponašanja. Pitanje je da li bi to učinio da se na suprotnoj tribini nije čulo kako igrač iz Kozarske Dubice spominje majku i najbližu rodbinu glavnom djeliocu (ne)pravde.
Sudija Željko Vukić vjerovatno neće biti kažnjen zbog propusta, jer je radio po instrukcijama nalogodavaca iz FSRS.
Živi bili, pa vidjeli!
IZVOR: http://pravdabl.com