LAKTAŠI, 18. avgusta – Izuzetno raspoloženi igrači Laktaša su  savladali ”vječitog rivala” Slobodu iz Mrkonjić Grada rezultatom 4:0.


Od početka susreta na terenu je postojao samo domaći tim, koji je za 90 minuta stvorio desetak odličnih prilika. S druge strane, protivnik izmoren nedjeljnim mečom protiv Krupe, te izostankom nekoliko igrača, nije predstavljao ozbiljnu prijetnju.

Laktaši su poveli u 26. minuti. Kapiten Amidžić je sa nekih 15-ak metara šutao s namjerom da proigra Markovića, ali je udarac bio dovoljno jak i neuhvatljiv, pa je lopta završila iza leđa mladog Stjepanovića za 1:0.

Dvije minute kasnije plavi su uvećali prednost. Babić je iskosa uputio dobar centaršut na Milojevića, koji je loptu skrenuo do Markovića, a ovaj je siguran egzekutor (2:0).

Najveću opasnost gosti su priredili u 31. minuti. Neopreznost zadnje linije umalo je skupo koštala Laktaše, ali je pravovremena intervencija novajlije Runića otklonila prijetnju.

Treći gol, koji je pao u 63. minuti, pravo je remek djelo Amidžića o kojem će se dugo pričati. Naime, kapiten ”plavih” uzeo je loptu na sredini igrališta i dalekometnim udarcem iznenadio i lobovao Stjepanovića za erupciju oduševljenja na prepunoj zapadnoj tribini.

Tačku na sjajnu utakmicu stavio je Škorić u 70. minuti (4:0). Treba istaći i da su Laktaši meč okončali sa desetoricom, budući da je u 87. minuti opravdano pocrvenio Dojčinović.

Laktaši će u subotu, 20. avgusta, gostovati kod ekipe Zvijezde 09.

LAKTAŠI Vuković Đ, Milić, Amidžić (od 67. Keleman), Milojević (od 59. Vuković D), Ostojić, Marković (od 59. Zelenika), Petković (od 59. Bosančić), Škorić, Runić, Dojčinović, Babić (od 73. Savanović). Trener: Miljan Bajić

SLOBODA Stjepanović, Živković, Maksimović (od 79. Erić), Zekanović, Đukanović (od 46. Domuzin), Soldat (od 46. Gavrić), Vučković (od 61. Hamzić), Guskić, Suljić (od 75. Pušić), Koprivica, Anđelić. Trener: Darko Maletić