MOSKVA, 18. juna – Korejski izbornik računa da su njegovi igrači svima osim Azijatima ionako svi isti, na pripremnim utakmicama i na treninzima nasumce im je mijenjao brojeve da zavara suparnike pa sada to i javno priznao.

Koreja

Ponedjeljak, 18.06.2018. u 11:03 Južna Koreja u 14 sati protiv Švedske igra svoju prvu utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu (juče je Meksiko u prvom susretu te skupine senzacionalno pobijedio Njemačku 1-0). Samo su Tottenhamov napadač Son Heung-min i kapetan reprezentacije Ki Sung-yueng nosili svoje uobičajene brojeve na pripremnim utakmicama koje je Južna Koreja igrala sa Bolivijom i Senegalom. Objavio je to južnokorejski izbornik Shin Tae-yong pa objasnio zašto te da sa “driblingom” nije stao samo na pripremnim utakmicama.

– Zapadnjaci ionako ne razlikuju moje igrače, za njih smo svi isti pa sam počeo rotirati brojeve da zbunim “špijune” iz drugih reprezentacija. Kad smo došli u Rusiju čuli smo da će i Šveđani poslati svoje “špijune” pa sam s jednakom praksom nastavio i na treninzima – rekao je Tae-yong.

– Ne vidim ništa sporno u tome što smo napravili. Ne osuđujem one koji su htjeli skrivećki gledati naše treninge, mislim da je posve normalno pokušati doći do što više informacija o protivniku. Mislim da svi treneri stalno imaju osjećaj da ih protivnički “izaslanici” u tajnosti nadziru – objasnio je izbornik Južne Koreje.

Nije stvar u treningu nego u – zatvorenom treningu. A uvijek ispravni Skandinavci upravo su taj, trening zatvoren za javnost, pokušali snimati. Kad je Tae-yong javno rekao što je rekao, Šveđani su se ispričali. Ne baš uvjerljivo.

24sata.hr