LAKTAŠI, 24. marta – JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši Vas poziva u srijedu, 28. marta 2018. godine sa početkom u 19 časova na predstavu „ Garsonjera“ realizovanu u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

slika

Ova komedija je rađena po tekstu Imre Benčika a u režiji Aleksandra Pejakovića. U “Garsonjeri” će svoje glumačke kreacije pokazati Ljiljana Čekić, Rok Radiša, Miljka Brđanin-Babić, Dragoslav Medojević, Vedrana Mačković-Zubović, Ognjen Kopuz, Radenka Ševa, Bojan Kolopić i Zoran Stanišić.

O predstavi

“Garsonjera” je vodvilj, lagana teatarska priča koja govori o svevremenim temama. Predstava obiluje preljubnicima, karijeristima, poltronima, snobovima i sličnim malograđanskim likovima koji dolaze u komične situacije. Kako su u centru radnje muško-ženski odnosi, najveći broj komičnih scena zasnovan je na bračnoj ili potencijalnoj prevari. Iako se radnja odvija u Beogradu tridesetih godina 20. vijeka, sličnost sa situacijama u današnjem vremenu je prepoznatljiva. Ova teatarska forma nema namjeru da se bavi dubokom analizom života i da daje pouke. To je svojevrsna benigna rugalica malograđanskom društvu i njegovim porocima. Zadatak ove vrste predstava je da zabavi i razveseli publiku.

Ova predstva rađena je po motivima vodvilja „Pozajmljeni stan“, mađarskog pisca Benčik Imrea i premijerno je igrana u Narodnom pozorištu Bosanske krajine 4. marta 1983. godine. Premijeri je prisustvovao i autor. Pejaković, koji je radio adaptaciju i režiju, radnju je smjestio u Beograd 30-tih godina prošlog vijeka – “Na ovaj način želio sam radnju približiti ovdašnjim gledaocima kako bi lakše pratili preplitanje zabuna”.

Cijena ulaznice je 5 KM.
Trajanje predstave: 01:20