LAKTAŠI, 27. maja- Još jedan vrijedan uspjeh za informatičare iz Gradiške. Četveročlanu žensku reprezentaciju BiH na Međunarodnoj informatičkoj Olimpijadi u Cirihu predvodiće Tamara Cvjetković, učenica gradiške Gimnazije.

Tamara Cvjetković, učenica trećeg razreda Gimnazije, kaže da se do uspjeha može stići samo svakodnevnim istrajnim radom i zalaganjem.

– Najbitnije od svega je da se radi konstantno, da se radi što više zadataka jer tako stičemo naviku, brzinu u kucanju i prije stižemo do algoritma – izjavila je Cvjetkovićeva.

Tamara se priprema pod budnim okom oca, profesora Milorada Cvjetkovića, ali i brata Vladana koji je predstavljao BiH na olimpijadi u Tokiju.

– Nismo mi po ničemu posebni. Mi smo kao i svaka druga porodica samo što smo u nekoj toj oblasti nešto više postigli  – rekao je Tamarin otac Milorad koji radi kao profesor informatike u Gimnaziji Gradiška.

Tamara je u kvalifikacijama bila bez premca. Drugoplasirana takmičarka imala je 105 bodova manje. Želja joj je da njenim stopama krenu mnoge talentovane djevojke.

– Da utičem i na druge djevojke da i one počnu programirati jer to nije ništa strašno i nije samo za muški rod, nego može da bude i za ženski – poručila je Tamara.

Prvobitno je bilo predviđeno da takmičari putuju na Olimpijadu u Cirih, ali je zbog epidemije ipak odlučeno da takmičenje bude održano onlajn.

RTRS