Predsjednik SNSD i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obraćanje poslanicima Narodne skupštine Srpske započeo je riječima: “Goodbye BiH, welcome RS-exit” (Doviđenja BiH, dobrodošao RS Egzit).

milora-dodik-e1581951563358

– Mi smo kategorija koja se mrzi od strane političkog Sarajeva i Bošnjaka i kategorija koja želi da se uništi. Samo Narodna skupština može da govori u ime ovog naroda – rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio Edinu Ramiću (poslaniku SDA) “što nam je otvorio oči” najavom da će podnijeti i zahtjev za ocjenu ustavnosti i zakona o šumskom zemljištu…

– Vidim da se danas smije ovdje. Ali, ko se zadnji smije, najslađe se smije. Vi se nećete zadnji smijati. Naivno smo vjerovali da će stati kada su ukidali naša nacionalna obilježja. Neki ambasadori tvrde da nam jedino preostaje da poštujemo Ustavni sud i njihove odluke. To vam je ravno onima koji su odvedeni u fašističke logore i tamo stavljeni u očaj, i koji su samo jedno očekivali od onih koji su ih ubijali, da će jednom postati ljudi, da će prestati – rekao je Dodik.

Dodik se zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivosti u odbrani interesa RS.

– Za 60 dana se vidimo, vjerujem da ćemo biti bliži onome što sam na početku rekao – naglasi je Dodik.

Deseta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske sazvana je na zahtjev predsjednice RS Željke Cvijanović, a poslanici razmatraju Informaciju o antidejtonskom djelovanju Ustavnog suda BiH.

Direktan povod je nedavna odluka tog suda o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu RS, koji je proglasio neustavnim član zakona u kome piše da poljoprivredno zemljište postaje vlasništvo Srpske.

Ustavni sud smatra da je to državna imovina za koju su nadleže institucije BiH, što RS ne prihvata.

 

Srpskainfo


Novum
Novum
Novum
Novum