LAKTAŠI, 13. juna – Nakon talasa izuzetno toplog vremena u Srpskoj i regionu, sa suncem i temperaturom koja će narednih dana ići i do plus 37 stepeni, do blagog osvježenja će, prema prognozi meteorologa, doći u ponedjeljak.

kisa-nevrijeme1

Sutra ujutru biće vedro, a tokom dana sunčano, veoma toplo, sparno i vruće. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 21 stepen, a najviša dnevna od 31 do 37, na planinama od 27 stepeni.

Prvog dana vikenda ujutru takođe nas očekuje pretežno vedro vrijeme, a tokom dana sunčano, veoma toplo, sparno i vruće uz lokalno malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura ići će do 37, a na planinama od 28 stepeni, pokazuje analiza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Nakon vedrog jutra, te sunčanog i vrućeg prijepodneva, u nedelju tokom dana doći će do jakog razvoja oblačnosti i nestabilnosti, što će usloviti pljuskove i grmljavine. Postojaće uslovi i za nepogode praćene gradom, ali i dalje ostaje visok indeks UV zračenja.

Jutarnja temperatura kretaće se od 16 do 21, a najviša dnevna od 31 do 36, na  planinama od 29 stepeni.

U ponedeljak ujutru očekuje nas promjenjivo oblačno, a još ponegdje na sjeveru  i istoku biće grmljavine i pljuskovi. Prijepodne će biti  suvo, a poslijepodne nestabilno sa pljuskovima i rjeđim grmljavinama. Jenjavaće vrućina, a temperatura će biti u padu, pa će se jutarnja kretati od 15 do 20, a na planinama 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od 25 do 30, na planinama od 21 stepen.

 

Srpskainfo