IVANJICA, 18. januara – Katarina Ocokoljić iz Ivanjice na svet je donela dečaka Pavla i to na prednjem sedištu automobila, kojim je upravljao suprug Dejan. Nije bilo dovoljno vremena da se klizavim i snežnim drumom stigne u Čačak pa je Katarina sama sebe porodila, dok je Dejan usplahireno vozio prema bolnici.

Pavle rođen u autu
FOTO: BEBA BOJOVIĆ / RAS SRBIJA
Pavle rođen u autu

Jedino čega se suprug jasno seća, jeste trenutak kada je zaustavio automobil, okrenuo se i video bebu u naručju Katarine, zavijenu u jaknu.

Katarina Ocokoljić porodila se u automobilu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Katarina Ocokoljić porodila se u automobilu

– Mnogo toga mi je ostalo u magli, iskreno, osvestio sam se tek kada se sve završilo. Onda sam se prekrstio, zahvalio Bogu i isplakao muški – kaže otac Dejan, kome su rođaci već nadenuli nadimak “babica”.

Sve je krenulo tokom noći kada je Dejan primetio kako supruga učestalo gleda na sat.

– Rekla mi je da ima bolove koji nisu jaki i da krenemo u bolnicu. Imamo već dvoje dece, tako da nije bilo nikakve panike. Izašao sam, uključio grejanje u autu, ona se spremila, sela napred i krenuli smo. Do Požege je bilo leda i snega nisam baš brzo mogao da vozim. Kada smo bili ispred Čačka, samo mi je rekla: “Gotovo je, ja više ne mogu da izdržim”- priča još uvek pod utiskom otac Dejan.

Dejan kaže da je posle porođaja Katarina sama izašla iz auta i krenula ka porodilištu
FOTO: BEBA BOJOVIĆ / RAS SRBIJA
Dejan kaže da je posle porođaja Katarina sama izašla iz auta i krenula ka porodilištu

– Na skretanju kod Leonardove pumpe, ona je počela da se porađa. Mislim, meni je sve to bio šok, pola stvari se ne sećam. Znam samo da sam vozio koliko sam brže mogao, stigli smo ispred čačanske bolnice, okrenem se, a ona govori: “Ja sam se porodila”. Pogledam, beba zavijena u jaknu u njenom naručju – dodaje srećni otac.

Dejan je utrčao u bolnicu, pozvao medicinsko osoblje koje se brzo uputilo prema automobilu sa svim potrebnim instrumentima, presekli su pupčanu vrpcu, beba je zaplakala, a njegov sreći nije bilo kraja.

Dejan sa starijim sinom
FOTO: BEBA BOJOVIĆ / RAS SRBIJA
Dejan sa starijim sinom

– Odneli su bebu u bolnicu, supruga je sama izaša i uputila se prema porodilištu. Ona je stvarno carica. I medicinske sestre i ja smo više bili šokirani od nje. Samo kada se sve dobro završilo – kaže Dejan.

Inače, Pavle je došao na svet baš na desetogodišnjicu Katarininog i Dejanovog braka.

– Pa, ima li lepšeg poklona na svetu, nema sigurno – zaključuje Dejan.

 

Blic