SKOPLJE, 13. marta – U Skoplju je juče potpisan Sporazum o uslovima putovanja državljana BiH i Makedonije prema kojem će građani BiH u Makedoniju ulaziti sa ličnom kartom.

licna-karta-bih

Sporazum su potpisali ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar obrazovanja i nauke Makedonije Renata Deskoska potpisali su Protokol o saradnji u obrazovanju s ciljem razvijanja i unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja između BiH i Makedonije, saopšteno je iz Saveta ministara BiH.

U Skoplju su juče razgovarali predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić i predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev, nakon čega je održan plenarni sastanak delegacija Saveta ministara i Vlade Makedonije.

FOTO: SAVET MINISTARA BIH / RAS SRBIJA

Plenarnom sastanku u okviru delegacije BiH prisustvovali su Crnadak, Osmanović, ministar pravde Josip Grubeša, ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko i ambasador BiH u Makedoniji Lepa Babić.

U makedonskoj delegaciji bili su i ministar pravde Bilen Saliji, ministar transporta i komunikacija Goran Sugareski i ministar ekonomije Krešnik Bekteši.