LAKTAŠI, 31. avgusta – Na području grada od danas, nakon skoro šest mjeseci, počinje s radom javni gradski i prigradski prevoz u punom kapacitetu.

Kako su istakli prevoznici, na linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza svi autobusi su registrovani, popravljeni, dezinfikovani, očišćeni i spremni za putnike.

Iako je osjetno da se situacija polako vraća u staru kolotečinu, nemoguće je ne primjetiti nezadovoljstvno stanovnika Trna i ostalih prigradskih mjesta koja koriste javni prevoz na liniji prema Banjaluci, a pri tom su u pitanju uglavnom mjesne zajednice koje pripadaju opštini Laktaši.

Razlog negodovanja je cijena mjesečnih karata za srednjoškolce, koja je u Banjaluci niža za 10 konvertibilnih maraka, a na liniji broj 2, koja saobraća na relaciji Trn- Banjaluka, cijena je i dalje 41 konvertibilnu marku kao i prethodne godine.

Na pitanje zašto cijena mjesečne karte nije niža i za ove korisnike, prevoznici kažu da su cijene snižene samo za linije na području grada Banjaluka, a s obzirom da Trn pripada opštini Laktaši, to bi trebalo regulisati u toj lokalnoj zajednici.

“Nije mi jasno pišu po novinama jedno, a rade drugo!”, kaže čitalac našeg portala.

Tatjana ( majka dva đaka) za “Glas Laktaša” kaže: “Dijete koje putuje sa zadnje stanice u Zalužanima plaća 31km a dijete sa prve stanice Trn, 41km. Naglašavam da je u pitanju isti prevoznik!”

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, kazao je da je jedina prednost pandemije virusa korona bila ta što su prevoznici imali vremena da srede i obnove autobuse.

“Sve je spremno i dovedeno u ispravno stanje, a neki prevoznici su zbog predstojećeg tendera za javni saobraćaj nabavili i nova vozila koja će biti puštena u funkciju do kraja godine. Oni vozači koji su bili na čekanju su povučeni, tako da u novu školsku godinu ulazimo u punom kapacitetu”, naveo je Mijić.

Prema njegovim riječima, prodaja mjesečnih karata u prvih nekoliko dana nije ohrabrujuća i veoma je mala, ali će prave pokazatelje imati oko 6. septembra.

“Nadamo se da će se normalizovati stanje, jer nikome nije draže nego nama kada vidimo pune autobuse. Do sada su svi zadovoljni kako smo reagovali tokom pandemije virusa korona i maksimalno se trudimo da autobusi ispunjavaju sve mjere koje su propisane”, istakao je Mijić.