LAKTAŠI, 6. novembra – Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić demantovao je večeras tvrdnje poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića da će sjedište ”Elektroprivrede Republike Srpske” iz Trebinja biti izmješteno u Laktaše. 

-Iako su izbori prošli, Vukanoviću treba pažnja, pogotovo što su njegove informacije gotovo uvijek bez ikakvih argumenata. Nećemo dozvoliti nikome neistine, pogotovo ne nauštrb Laktaša i naših građana. Neće doći do ‘preseljenja’ ”Elektroprivrede RS ” u Laktaše niti to bilo kome pada napamet i nemojte prenositi lažne informacije –  poručio je gradonačelnik Bojić poslaniku Vukanoviću.
Bojić je podsjetio da se 70 odsto električne energije u Srpskoj proizvede u Hercegovini, dok je  na nivou ”Elektrokrajine”  registrovano oko 50 odsto potrošača iz cijele Republike Srpske.
-Laktaši imaju potrošnju električne energije zbog izuzetno razvijene privrede skoro kao cijela Hercegovina. Zato u Laktašima treba da je sjedište Direkcije za tržišno snabdijevanje,  jer je to jedino logično rješenje,  kao što je i logično da je sjedište ”Elektroprivrede RS” u Trebinju – poručio je Bojić.