LAKTAŠI, 14. oktobra – Postavljanjem 11 tabli sa istaknutim nazivom mjesta, putokaza i topografskim znakovima na jezicima nacionalnih manjina, na području Grada Laktaši, počela je realizacija projekta „Promocija različitosti i jednakosti“.


„Laktaši važe za mjesto tolerancije među različitim nacionalnostima, koje ovdje žive i primjer smo lokalne zajednice koja je oduvijek bila spremna da dočeka svakog, otvoreni smo za sve sugestije“, istakao je gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić.

Predstavnici Savjeta Evrope i Gradske uprave Laktaši, danas su obišli mjesta na kojima su postavljenje table na jezicima nacionalnih manjina, te održali sastanak sa gradonačelnikom Laktaša Miroslavom Bojićem.

1 KOMENTAR

 1. Kad šef inspekcije Koprena, u nacionalističkom žaru, počne ulati na dvostruko starijeg i dvostruko obrazovanijeg čovjeka, pa ga zatim istjera iz “svoje” kancelarije, tolerancija …
  Nakon toga, stresom izazvano slabljenje srca uzrokuje plućni edem, dobri doktor u ulici kao jedinu opciju daje “presađivanje srca”, uz hitnu uputnicu za kardiologiju KBC-a….

  Uz iskreno poštovanje osoblju KBC-a, pacijent kome je u DZ Laktaši kriminalno krivotvoren zdravstveni karton, kaže doktoru da mu je jedina stvarna opcija krematorij u Zagrebu, uz prosipanje pepela tamo.
  Dok se narednih dana, u stanu borio sa sudbinom, iz tolerantne administracije mu stiže kazna za parkiranje pred vlastitim stanom, iako je Načelnik lično, uz rukovanje obećao da će tu glupost riješiti.
  Načelnik je mlad i civiliziran.
  Stranačka disciplina je jača.
  Jeftina predstava vlasti o toleranciji pred strancima je jednako mudra kao i neželjeni stranac što se suviše dugo zadržao na pogrešnom mjestu.
  Ipak, u Laktašima ima tolerantnih ljudi koji pamte zadnjih 40 godina, kao i djece vaspitane u duhu tolerancije.
  Ima nade ….

Comments are closed.