LAKTAŠI, 20. juna – Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić oglasio se danas u vezi problema sa redukcijom u vodosnabdijevanju Mjesne zajednice Trn. 

Bojić je podsjetio da se kompletno vodosnabdijevanje MZ Trn vrši iz ”Vodovoda” Banjaluka.
”Trenutno je proglašeno vanredno stanje na teritoriji Banjaluke zbog nedostatka vode, a u kontaktu sa nadležnima iz banjalučkog ”Vodovoda” saznali smo da su redukcije obavezne da ne bude još teža situacija”, rekao je Bojić.
Prema njegovim riječima, dugoročni cilj Gradske uprave Laktaša je da se sva domaćinstva u ovoj lokalnoj zajednici, pa i na području Trna, povežu sa izvorištem Maglajani i da im isporuka vode ne zavisi od banjalučkog ”Vodovoda”.
”Završili smo projektnu dokumentaciju, koje nije ranije bilo, i u naredna dva mjeseca krećemo sa gradnjom velikog transportnog cjevovoda iz izvorišta Maglajani do Laktaša, a odmah nakon toga iz Laktaša prema Trnu i Župi. S obzirom da su ovo velike investicije,  njihova gradnja je predviđena da se završi za dvije godine i da tad imamo sve povezano i da riješimo pitanje vode za više decenija što dosad nije bio slučaj”, naglasio je Bojić.