LAKTAŠI, 19. juna – Počinje raspust, još uvijek ne znaš da li ćeš na more, a ni na bazen ne ideš. Dosadio ti je i Instagram i Fejsbuk, uvijek isti ljudi, iste objave… Šta da radiš sam sa sobom? 

Jedna odlična ideja je tu, odmah iza ugla. Svrati u Biblioteku, tamo te čeka bezbroj naslova koji će ti zaokupiti pažnju. I poneka ljubavna priča u tinejdžerskim danima, i Hari Poter (zamisli!), a ima i tema  koje su preslikane Igre prestola…Uvjereni smo da se tamo može naći sve što nas zanima. Još ako sve to može besplatno, onda stvarno nema opravdanja da se ne ode.

O čemu se radi?

JU Narodna biblioteka „Veselin Masleša“ Laktaši i ove godine u okviru akcije ’’Biblioteci u pohode’’ na kraju školske godine besplatno upisuje u biblioteku učenike osnovnih škola naše opštine.

knjiga

Ovom akcijom žele omogućiti što većem broju zainteresovane djece korišćenje njihovih usluga (pored posuđivanja knjiga,  korisnicima je dostupan i fond periodičnih izdanja – novina i časopisa, društvenih igara, kao i studijska čitaonica i internet).

Cilj im je, da doprinesu kreativnom i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih, a razvijanje želje i potrebe za knjigom je svakako jedan od načina.

Akcija besplatnog upisa  na dječije odjeljenje biblioteke trajaće do 30. jula 2019. godine.