Jedan osoba je uhapšena, a jedna teško povrijeđena nakon drame koja se noćas odvijala na raskrsnici za skretanje za Rakovačke Bare u Banjaluci, otkriva Srpskainfo.

Prema našim informacijama, nakon saobraćajne nesreće jedna osoba je zadobila teške povrede i nalazi se na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je sve počelo u jednoj kafani, gdje su mladići iz Banjaluke ponapijali i onda je nastao sukob kada su krenuli kući.

– Vlasnik vozila je sjeo u svoj automobil “opel korsa” da bi išao kući, međutim mladić koji je bio s njim nije mu dozvoljavao da vozi i tom prilikom došlo je do sukoba između njih. Tada su mladić i devojka, koja je bila s njima, krenuli da kroz prozor udaraju vozača – kaže izvor Srpskainfo.

Dodaje da je i pored toga vozač startovao vozilo i krenuo prema gradu, a za ruku je uhvatio tog mladića u vukao ga za sobom.

– Dolaskom na pomenutu raskrsnicu, vozač je dao jači gas i taj mladić je pao na put. On se nije zaustavio, nego je vozilom otišao kući. Neko je to sve vidio i prijavio policiji koja je izašla na lice mjesta – ističe sagovornik Srpskainfo.

Dalje dodaje da je ta osoba zadobila teške povrede i prevezena u bolnicu, a da je policija pokrenula potragu za vozačem.

Istu noć, on je pronađen i uhapšen i sada se nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić potvrdila je za Srpskainfo da im je ova nesreća prijavljena noćas oko 1.10 i da je obavljen uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca.

Dok je trajao uviđaj, policija je blokirala saobraćaj na pomenutoj raskrsnici.

U banjalučkom tužilaštvu su rekli da su u nesreći učestvovali Dejan Desnica (33), koji je vozio “opel korsu”, i pješak Koviljko Đurić (42), koji je zadobio teške povrede i zadržan je na liječenju.