LAKTAŠI, 12. oktobra – Policija u Gradiški jutros je uhapsila Đ. S. zbog sumnje da je u samo nekoliko trenutka polupao bankomat, izbušio gume na vozilu i zatim nožem napao radnika obezbjeđenja banke, potvrđeno je za Srpskainfo.

Policijskoj stanica Gradiška,  jutros oko 10,25 časova prijavljeno je da se u Ulici Vidovdanska u neposrednoj blizini jedne banke, nalazi nepoznat muškarac, sa nožem u ruci.

Mještani, koje smo zatekli ispred banke, ispričali su da je muškarac razbio bankomat, a potom nožem napao radnika obezbjeđenja.

– Bila je to prava drama, valjda je neki muškarac pokušao podići novac sa bankomata ali nije uspio ili nije znao postupak, tačno ne znam.  Čulo se, mada pada jaka kiša, kada je šakom raspalio po bankomatu i razbio ga. U tome je istrčao radnik obezbjeđenja kojeg je napao nožem. Tu je bilo mnogo ljudi, prolaznika koji su se šokirali. Na sreću, policija je brzo intervenisala i uhapsila nasilnika, a svi smo ostali  zaprepašteni – ispričala je za Srpskainfo mještanka Gradiške koja je sve to posmatrala.

U Policijskoj upravi saznali smo da je ista osoba u naletu bijesa izbušila gume na nekoliko automobila parkiranih u blizini.

– Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su izašli policijski službenici, koji su ga zatekli kako nožem oštećuje gume na  dva vozila, koja se nalaze na parking prostoru ispred navedene banke, te su ga savladali i uhapsili – rekla je portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić.

Ona je dodala da su daljim radom policijski službenici došli  do saznanja da je on na bankomatu navedene banke pokušao obaviti transakciju novca, te kako ista nije uspjela, rešetkom od šahta koji se nalazi u neposrednoj blizini bankem, je počeo da razbija bankomat.

– U nastojanju radnika obezbijeđenja da ga spriječe da razbija bankomat, Đ.S. je na radnika obezbjeđenja nasrnuo sa nožem u ruci, pri čemu se radnik obezbjeđenja povlači u prostorije banke, te o svemu obavještava Policijsku stanicu Gradiška – istakla je Subotićeva.