LAKTAŠI, 11. septembra – Policija je u Laktašima uhapsila tri osobe zbog sumnje da su se tukli i počinili više prekršaja.


U policiji su istakli da su uhapsili Z.K. iz Gradiške, zbog počinjenog prekršaja „Lažno predstavljanje“, D.T. iz Laktaša zbog počinjenog prekršaja ”Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija” i Ž.M. iz Gradiške  zbog počinjenih prekršaja „Vrijeđanje“ i „Tuča i fizički napad“.

– Policijskoj stanici u subotu oko 19 časova, od strane  D.Š. prijavljeno da je verbalno i fizički napadnut od njemu nepoznate osobo. Izlaskom na lice mjesta,  Z.K. se policijskim službenicima lažno predstavio, dok je D.T. odbio da postupi po zakonito izdatom naređenju. Takođe, utvrđeno je da je došlo do verbalne rasprave između  D.Š. i Ž.M. nakon čega je Ž.M. fizički napao D.Š. – saopšteno je iz PU Banjaluka.

D.Š. će biti sankcionisano zbog počinjenog prekršaja „Vrijeđanje“.

Svi uhapšeni su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola, kojm prilikom je utvrđeno kod Ž.M. 1,12 g/kg, kod  Z.K. 0,67 g/kg i kod  D.T. 0,25 g/kg alkohola u organizmu.

Protiv navedenih lica biće dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog potupka nadležnom sudu, zbog gore navedenih prekršaja. (srpska info)