Pripadnici Policijske uprave Banjaluka prilikom racije u jednom ugostiteljskom objektu u Laktašima uhapsili su lice čiji su inicijali V.Š. iz Laktaša kod kojeg je pronađen i oduzet pištolj i pet metaka, saopšteno je iz ove uprave.

Prilikom racije u jednom ugostiteljskom objektu na području opštine Čelinac uhapšeno je lice čiji su inicijali D.P. iz Čelinca, kod kojeg je pronađeno i oduzeto 2,84 grama marihuane.

Proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, policija je izvršila raciju u dva ugostiteljska objekta na području opštine Čelinac i u pet ugostiteljskih objekata na području opštine Laktaši.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te da se protiv V.Š. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

U jednom ugostiteljskom objektu u Laktašima zatečeno je jedno maloljetno lice kako konzumira alkohol.

U vezi sa tim su vlasniku i konobaru ugostiteljskog objekta uručeni prekršajni nalozi zbog točenja alkohola maloljetnim licima.

U dane proteklog vikenda na području koje pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Banjaluka realizovana je samostalna akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kojom prilikom je zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno 27 vozača.

Dva vozača su zadržana u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu veće od 1,5 promila.

Na području opštine Prnjavor sankcionisan je jedan pješak jer se kretao kolovozom u alkoholisanom stanju.

Izvršenim alkotestiranjem, utvrđeno je 1,98 promila alkohola u organizmu.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 13 lica.