BANJA LUKA, 30 . septembra – Hitni pacijenti od  večeras se mogu javljati u Urgentni centar novog objekta Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci, na lokaciji Paprikovac, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

Posljednja-smjena-osoblja-na-staroj-lokaciji-Hirurgije-u-Banjaluci-foto-Srna-e1538318553338

Generalni direktor UKC RS Vlado Đajić ističe da ljekari i medicinsko osoblje hirurške klinike sutra počinju da rade u novoizgrađenim modernim i savremeno opremljenim prostorijama UKC, a da je danas bilo njihovo posljednje dežurstvo na staroj lokaciji Hirurgije u centru grada.

Pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove hirurških grana Slobodan Hajder rekao je da su željeli da to obilježe.

– Ovdje smo dežurali 50 godina. Neki su ovdje počeli sa poslom, neki i penziju dočekali. Sve je to pomalo i emotivno – naveo je Hajder.

On je istakao da se od večeras dežurstvo nastavlja u Urgentnom centru, gdje se od 19 časova mogu javljati hitni pacijenti.

Hajder je istakao da na novoj lokaciji pacijente očekuju nesumnjivo bolji uslovi, te da će 15 pacijenata, koji su smješteni u starom objektu Hirurgije, najkasnije do sutra ujutro biti prebačeni u nove prostorije.

 

Foto: Srna

 

Po njegovim riječima, najvažnija razlika u odnosu na dosadašnji rad je osnivanje Urgentnog centra koji će zbrinjavati ne samo hitne hirurške pacijente, već sve hitne pacijente kojima je potrebna zdravstvena pomoć.

– Svi će se javljati u Urgentni centar u Sjevernom krilu novog objekta UKC, bilo da je riječ o neurološkim, kardiološkim, hirurškim i ostalim pacijentima. U istom dijelu tog krila imamo i intenzivnu njegu sa mnogo većim kapacitetom, deset novih operacionih sala, dvije hitne operacione sale – naveo je Hajder.

Načelnik operacionih sala UKC Ozren Kordić, koji na staroj lokaciji radi od 1991. godine, kaže da će “malo žaliti za starim prostorom, ali da će se brzo naviknuti na dobro”.

On je napomenuo da su na staroj lokaciji postigli vrhunske rezultate i pružili pacijentima što je bilo moguće u datim uslovima.

 

Srpskainfo