LAKTAŠI, 16. marta – Ekipa hitne službe Doma zdravlja u Bogatiću se često na terenu nalazi u neobičnim situacijama, ali intervencija koju su juče imali u jednom obližnjem selu nadmašila je brojne ranije za koje su ljekari i medicinsko osoblje smatrali da su – nevjerovatne.

Prvo ih je zapanjilo što je čovjek kome su ukazivali pomoć na sebi imao nenormalno mnogo garderobe. Potrajalo je dok su sa čovjeka skinuli tri kaputa, tri sakoa i nekoliko džempera, košulja i majica, a onda je usljedio šok.

ambulanta-620x350

U postavi jednog kaputa pronašli su sašiven podebeo svežanj novčanica. Prebrojali su, u kaputu je bilo tri hiljade eura i tri hiljade dolara.

“Uobičajeno je da se pacijent raspremi, a lična dokumenta, novčanik i sve drugo što se kod njega zatekne preda prisutnim članovima porodice. U ovom slučaju nakon što je novac prebrojan sačinjen je zapisnik, ali je s obzirom na druge okolnosti vraćen pacijentu koji je prebačen u bolnicu u Šapcu. Novac smo predali na odjeljenje gdje je pacijent primljen, da bi mu bio vraćen kada bude otpušten iz bolnice,” navode u hitnoj službi.

O svemu je obaviještena policija i Centar za socijalni rad.

S obzirom na nehumane uslove u kojima je čovjek živio pretpostavlja se da je duže vrijeme spavao odjeven da se ne bi smrzavao, a da je novac zašio u kaputu da mu ga neko ne bi ukrao.

ATV