Vodostaj rijeke Bosne u Doboju jutros u 7.30 bio je 241 centimetar i u porastu je u odnosu na prethodna mjerenja, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vodostaj je jutros u 4.00 časa bio 231 centimetar, a u 1.00 čas 204 centimetara, dok je juče u 15.30 iznosio samo 29 centimetra.

Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredne 450 centimetara.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine, kada je iznosio 721 centimetar.

Nabujala rijeka Bosna sinoć se izlila se u Kaknju. Poplavljeno je nekoliko naselja. Najkritičnija situacija je u naselju Doboj gdje se voda probila do kuća i imovine.

Poplave su već prouzrokovale velike štete.

Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredne 450 centimetara.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine, kada je iznosio 721 centimetar i kada je grad poplavljen.

Noć u Sarajevu protekla mirno, rijeke su u svojim koritima

Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Ovu informaciju potvrdili su iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području Kantona Sarajevo u svojim koritima.

– Što se tiče proteklog dana, gledano po opštinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području opštine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano – kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Što se tiče ostalih opština, poplave su zabilježene i na području opštine Novi Grad, gdje je voda takođe prodrijela u veliki broj objekata.

– Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove opštine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije Meser i Robot. Takođe, na području ove opštine izvršeno je 80 evakuacija –  dodaju iz Civilne zaštite KS.

Naglasili su da je poplava bilo i na području Opštine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

Srpskainfo