LAKTAŠI, 15. novembra – Nakon što su u tri mjeseca dvije osobe u dvije saobraćajne nesreće poginule zbog vožnje u pogrešnom smjeru, u Klašnicama, na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška dorađena je postojeća saobraćajna signalizacija.

Ova informacija je potvrđena za Srpskainfo u JP “Putevi RS” u kojem kažu da je rješenje urađeno na osnovu zapisnika Komisije koju je formirao ministar saobraćaja i veza RS.

– Na raskrsnici magistralnog puta sa lokalnim putem Кlašnice-Derviši izvršeno je uređivanje postojeće saobraćajne signalizacije. Postavljena je nova zaštitna odbojna ograda kojim je sužen prostor – slobodni profil puta u dužem obimu nego što je to do sad bilo. Time je jasno, dostupnim znacima i vizuelno, naznačeno jednosmjerno kretanje – kažu u “Putevima RS”.

Ako neko pogriješi smjer, dočekaće ga bankina prije uključenja na brzu cestu Banjaluka-Klašnice. Takođe, sa lijeve strane je uklonjen znak sa rukom koji označava suprotan smjer, a ostavljen je samo na desnoj strani.

Krajem prošlog mjeseca je rečeno da će predložene mjere stručne Komisije za skretanje u Klašnicama biti sprovedene u narednih desetak dana.

– Navedenim rješenjem je predviđeno prilagođavanje pružanja već postavljene zaštitne odbojne ograde i izrada saobraćajnih ostrva kako bi se izvršilo kanalisanje kretanja učesnika u saobraćaju – rekli su za “Srpskainfo” krajem oktobra.