LAKTAŠI.23.januara- Koliko je velik uticaj medija na ljude, uvjerili smo se na primjeru priče o strašnom čudovištu, koje se, navodno, ovih dana pojavilo u Laktašima. Vrlo je vjerovatno da se radi o neslanoj šali, koja je na neobičan način zaokupila pažnju naših građana.

Međutim, primjećujemo oštre reakcije stanovništva, i isticanje njihovih stavova po društvenim mrežama, koje su veoma kritične. Smatraju da je u pitanju vrlo neukusna priča, koja je, bez obzira na istinitost ili ne, uplašila mnoge.

 

kik4

 

 

Brankica Malin0vić, majka jedanaestogodišnjaka, kaže da ima problem da objasni svom sinu, da je u pitanju izmišljena priča.

“Zimsko je doba, i mrak je kad se djeca vraćaju iz škole. Kako da objasnim djeci da ne postoji nikakvo čudovište, i da nema razloga da se plaše da idu sami kući? Njihova mašta je bujna i na svu tu priču, dodaju još pet puta više “, kaže zabrinuta majka.

“Osim toga, sramota je da nam talenti, i pametna djeca ostaju nezapažena, a ovakve gluposti se objavljuju po internetu”, riječi su ove majke.

Koliko je sva ova priča smiješna ili neukusna, ostaje da prosudite sami. A mi vam nudimo nekoliko verzija iste priče, koja se ponavlja s vremena na vrijeme.

http://svakodnevno.info/nevjerovatan-horor-u-laktasima-mjestani-tvrde-da-noci-zvijer-hoda-ulicama-i-plasi-stanovnike/  od 25.08. 2016.

http://www.bhmagazin.org/horor-u-laktasima-zastrasujuca-zvijer-nocu-hoda-ulicama-ispusta-uzasne-krike/

od 24.08.2016.

ili

http://www.jumagazin.info/2017/01/22/horor-u-laktasima-noge-su-mi-se-odjsekle-ni-covjek-ni-majmun-jeo-je-les-nekakve-macke/  od 22.01. 2017.