LAKTAŠI, 22. septembra – Okružni sud u Banjaluci je na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka odredio pritvor za M.B. iz Laktaša koji se tereti za obljubu maloljetnog lica.

– Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica M.V., rođen 1991. godine, Grad Laktaši, stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske – pojasnili su u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Kako si naveli, osumnjičeni je pomenuto krivično djelo počinio u vremenskom periodu od aprila mjeseca 2022.godine do 19.09.2022.godine,   na štetu četrnaestogodišnjakinje.

Prema njihovim navodima, tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni  da bi osumnjičeni boravkom na slobodi  mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  krivično djelo, te iz vanrednih okolnosti, jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti.

– Prijedlog  za određivanje mjere pritvora razmatran je od strane sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, te je isti donio rješenje i odredio mjeru pritvora prema osumnjičenom – kazali su u OJT Banjaluka.


Novum
Novum
Novum
Novum

3 KOMENTARA

  1. Kako se onda nije bojao za svoje dijete,pogotovo ako ima cerku?Ko god sta zaradi sve mu se vrati,kad tad!!!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име