Donosimo vam psihopatologiju horoskopskih znakova. Ovan je Napoleon u psihijatrijskoj bolnici. Vođa je šizofrenika i car psihopata. On ih vodi u napad na upravu ili organizuje beg. Lav boluje od nečega s vrlo složenim imenom i jedini je pacijent koji se ponosi svojom bolešću. Svakog novog pacijenta pita koliko je bolestan i svaki put s ponosom izgovara svoju dijagnozu, koja je mnogo duža, piše Atma.

Ovan

Vi ste Napoleon u psihijatrijskoj bolnici. Vođa ste šizofrenika i car psihopata. Vi ćete ih voditi u napad na upravu ili organiziovati jeg. Ukrašćete spis s beleškama o stanju pacijenata, tako da tog dana niko ne prima tablete. Jedini ste koji se ne boji sedativa i terapije elektrošokovima. Štaviše, terapija vas čini jačima. Lekari pokušavaju da stave samo jednog Ovna na odeljenje, inače se uništavajuća energija ne može kontrolisati.

Bik

Vi ste dobro. Vi se nalazite u mentalnoj ustanovi zbog toga što ste u društvu s nekim iz porodice. Možda ste ga i sami doveli u takvo stanje i zbog toga se osećate krivim, ali ne ulazite duboko u te misli. Pa niste neka vrsta psihopate. Pomažete u kuhinji, zabavljate pacijente sa šalama i zalivate cveće u dvorištu.

Da, vi ste dobro. Dok se na nebu ne pojavi pun Mesec. Ili dok kroz beli mantil ne ugledate crvene gaćice medicinske sestre, zbog čega se vaše oči trenutno napune krvlju. Sutradan se ne sećate ničega i iznenadite se kad shvatite da vas svi izbegavaju. Ali zbog činjenice da dobro kuvate, brzo vam opraštaju.

Blizanci

U bolnici ste zbog delirijuma. Pokazuju vas studentima medicine jer uživate u tome. Jedini ste koji se raspravlja s glavnim lekarom zbog dijagnoze, dajete argumente za potpuno drugačije stanje, dok uopšte ne tvrdite da ste zdravi (za razliku od Riba). Ponekad im pomognete da poprave pokvareni pištolj za omamljivanje, kojim su ukrotili Ovna ili postavite Wi-Fi.

Svi naivno misle da Blizanci imaju podeljenu ličnost, ali to bi bilo previše jednostavno. Ne postoje samo dve niti tri. Postoji čitav kamp. Upravo su Blizanci mogli glumiti u filmu “Split”, u kojem je glavni lik imao čak 24 ličnosti. Zbog svega toga vi ste jedini koji uspeva da istovremeno leži u dve ili više mentalnih bolnica.

Rak

U psihijatrijskoj bolnici ste zbog teške sociofobije. Udobnost nalazite u mekim zidovima komore i bela boja vas smiruje.

Najbolje je staviti papirnate kese u Rakovu opremu, kako bi mogao da ih stavi na glavu, tako da mu je lakše da živi. Može i celofan, idealno ceo kolut. Da može da se udobno zamota i vozi po odeljenju.

Lav

Bolujete od nečega s vrlo složenim imenom i jedini ste pacijent koji se ponosi svojom bolešću. Svakog novog pacijenta pitate koliko je bolestan i svaki put s ponosom izgovara svoju dijagnozu, koja je mnogo duža. Pažljivo slušate glavnog lekara, a na odeljenje volite da uđete prvi, u kuhinju takođe.

Glavni doktor i medicinska sestra to tretiraju s razumevanjem, zahvaljujući vašem toplom raspoloženju i činjenici da rođaci plaćaju mnogo novca za vaš boravak. Glavna stvar je sakriti beli mantil od Lava, jer on voli odela. I držati ga podalje od Rakova, jer kad ga vidi započinje psihoza.

Devica

Sestra ste. Smenu započnete u 6 ujutro, iako biste mogli doći u 8. Imate dugogodišnju neurozu, a samo rad u psihijatrijskoj bolnici i praćenje pacijenata pomaže vam da održite kontrolu. Ponekad mislite da je čudno što niste s njima kao pacijent i samo strogi glas glavnog doktora vraća vas u stvarnost i vi trčite da obavite svoje dužnosti.

Postoji sumnja da se pacijenti delimično ne oporavljaju zbog vašeg kiselog lica, ali to svima odgovara i redovno vam se isplaćuju veće plate. Device vole da idu u mantilima s crvenim krstom, kapama i čarapama. I ne daj Bože da se slučajno to nekako uprlja.

Vaga

Niste mogli da preživite izdaju i sada kod svakog pacijenta vidite lice onoga koji vas je varao i tražite ljubav ili osvetu, u zavisnosti od vašeg raspoloženja. Vi ste najnačitaniji pacijent u psihijatrijskoj bolnici i crtate najbolje. Volite da slušate tužnu muziku zbog koje Rak počinje da zavija na Mesec, a Lav – da bubnja prstima u ritmu.

Da biste manje slušali tužnu muziku, vikendom su vam dopustili da vodite plesni klub. To je bilo dopušteno nakon što ste naučili portugalski, jer na njemu tužne pesme zvuče posebno melanholično. Vaga takođe jako voli žute tablete i skuplja ih po psihijatrijskoj bolnici. A u samom središtu jedna je plava.

Škorpija

Vi ste glavni paranoik. Ne verujete nikome i sumnjate u sve. Glavni doktor želi da vas otruje i samo se jako telo odupire njegovom destruktivnom planu, tako da neće moći da vas pobedi. Ponekad mislite da ste vrlo lukavi i pametni, jer ste se lukavo sakrili u duševnoj bolnici od specijalnih službi svih država sveta koje vas maltretiraju.

Imate voki-toki zalepljen za rukav jakne. Sklopili ste prijateljstvo s Vodolijom. Ona je jedina kojoj verujete jer zna o čemu govori. Dijagnoza: manija proganjanja.

Strelac

Imate narcisoidni poremećaj. Sigurni ste da ste najbolji u ovoj psihijatrijskoj bolnici, uključujući glavnog doktora koji je Jarac. Generalno, imao je sreće što je prvi obukao mantil, inače se ne bi znalo ko je pacijent. Pokušali biste da pobegnete iz duševne bolnice, ali previše ste lenji. Prvo, dobra je hrana, drugo, oni slušaju vaše ideje i potvrđuju vam.

Škorpija je idealna partner za beg, ali ne sada, već nešto kasnije. “Ne sada” je nešto što često ponavljate sebi za različite stvari. Najbolji imaju mnogo vremena. Često se ispostavi da je uznemiriti Strelca lako. Stoga Strelci vole da se zatvaraju u toalete i provode sate diveći se sebi u ogledalu, glasno izgovarajući ono što vide.

Jarac

Vi ste glavni lekar čitave mentalne bolnice. Nažalost, previše ste visoko kvalifikovani i nekada ste bili rektor Univerziteta. Ali depresija vas je dovela u bolnicu. Volite da hodate bolničkim hodnikom sa pacijentima, iskreno mislite da su oni mnogo normalniji od prethodnih kolega.

Vaša bolnica ima visok procenat oporavka zbog naprednih tretmana, ali razočarani ste u psihijatriju. Najviše od svega, bojite se misli da ćete morati da prestanete da uzimate sedativne tablete. Dobro je što ste lekar i možete ih sami prepisati.

Vodolija

Imate maničnu opsesiju. Od ranog detinjstva maštali ste o paljenju vatre svetske revolucije i o tome da ste postali vođa male, ali prijateljske države. Organizovali ste politički krug s novim metodama upravljanja psihijatrijskom bolnicom, ali u njega ulaze samo dva pacijenta: Rak, jer vam je žao njega i Strelac, jer mu na sastanku dajete kolačiće i obećavate da će ga učiniti premijerom. U svojoj sobi imate đakuzi, jer revolucionari moraju da žive na visokoj nozi i pomažu prvo sebi, a potom i narodu.

Ribe

Vi patite od šizofrenije. Ali mislite da su svi osim vas bolesni i zato pazite na ostale pacijente. Imate halucinacije, a vaša je soba prekrivena neurotičnim crtežima koje ste sami slikali. Na zidu je jedan pravi prozor i drugi realističniji prozor koji ste sami nacrtali. Škorpija je jednom pokušala da izađe kroz njega, kad se činilo da ga je stigla korejska specijalna služba, a glavni lekar je povremeno zaboravio da prozor zapravo ne može da se otvori.

Vaš krevet je napravljen od knjiga i kad želite da čitate, samo jednu izvadite. Jednom je krevet pao na Strelca, koji se sakrio ispod njega, da vas plaši noću i od tada, pre nego što uđe u vašu sobu uvek kuca. Ribe sve čiste izbeljivačem pa je njihov pod uvek vrlo čist, a u sobi možete jesti s poda. Čak i tablete stavljaju na pod, kao hranu za kokoške, jer njihovu ljubav prema redu povremeno zamenjuje žudnja za haosom.

Napominjemo da je, bez obzira na podudarnost sadržaja sa stvarnim osobinama, svrha teksta isključivo zabavnog karaktera.

Luftika.rs