Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasla je jednogodišnje dijete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

uciteljica

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dijete, staro oko dvije godine, kako samo trčkara ulicom. Dijete je bilo oskudno odjeveno, bosonogo, dok je napolju temperatura bila ispod nule, piše N1.

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema djetetu. Uzela ga je i unijela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dijete uvilo u nju i ugrijalo.

Ivićeva je s djetetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dijete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dijete samo u dvorištu, prenosi CNN.

Embedded video

CNN

✔@CNN

“Oh my God. Oh my God. I'm shaking.” This Milwaukee bus driver went above the call of duty when she stopped and ran out to scoop up a baby girl who was wandering barefoot on a freeway overpass in freezing temperatures, and approaching an intersection https://cnn.it/2CbLDBP 

3,252 people are talking about this

 

Socijalne službe su dijete predale ocu.

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vrijeme, na pravom mjestu.

– Apsolutno obožavam djecu, nekada sam bila učiteljica i sama imam djecu, tako da sam srećna što sam uspjela da pomognem ovom slatkom nedužnom djetetu – dodala je ona.

Vlasti su istakle da je dijete staro 19 mjeseci, ali njegovo ime nije otkriveno. Policija je saopštila da je majka, najvjerovatnije imala psihičkih problema, zbog čega je dijete bilo nenadzirano.

 

Srpskainfo