LAKTAŠI, 30. novembra – D.R. i R.Z. iz Laktaša uhapšeni su juče zbog ucjenjivanja bivših djevojaka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


Iz policije navode da je motiv ucjena bio želja muškaraca da obnove emotivne veze sa svojim bivšim partnerkama.

“D.R. je osumnjičen da je krivično djelo učinio u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do dana 23.11.2022. godine, putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu”, pojašnjeno je iz policije.

Takođe, R.Z. se sumnjiči da je do 29. novembra takođe putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

“O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica”, zaključuju iz policije.