SRBAC, 29. oktobra – Na inicijativu Mjesne boračke organizacije Srđevići kod Srpca izgrađena je kuća za Slavka Rudnika, bivšeg borca Vojske Republike Srpske. Planirano je da u kuću useli prije zime.

Fond solidarnosti Boračke organizacije Srbac prihvatio je inicijativu i obezbijedio kompletan građevinski materijal. Kuća je stavljena pod krov, ali poslovi na tome nisu stali.

Kuću je igradio Slavko Šelehijević s grupom radnika uz minimalnu novčanu naknadu. U akciji su učestvovali i saborci Slavka Rudnika, komšije i prijatelji, dobrovoljnim radom i bez naknade. Sada slijedi unutrašnje uređenje kuće.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac i Fonda solidarnosti, Goran Plotan, zahvalan je svima koji su novčano ili na drugi način pomogli gradnju kuće za Slavka Rudnika, ali i druge bivše borce i RVI.

– Uskoro će, takođe posredstvom Fonda solidarnosti, biti završena još jedna kuća Zoranu Crnomarkoviću iz Razboj Lijevča. Uz ovaj materijal Fond je za šest demobilisanih boraca obezbijedio građevinski, vodovodni i elektro-materijal za renoviranje i dogradnju stambenog prostora ukupne vrijednosti 14.695 KM – rekao je Plotan.

Fond solidarnosti je opravdao svoje postojanje, a prikupljeni novac transparentno troše, navode u srbačkoj boračkoj organizaciji. To je garancija svima, koji na ovaj način pomažu, da će njihov novac biti racionalno utrošen i u korist osoba kojima je namijenjen.

Srpskainfo