LAKTAŠI, 30. aprila – Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Laktaši“ zahvaljuje se svim donatorima, koji nisu zaboravili da životi mnogih zavise o zalihama svježe i sigurne krvi, te da se svakodnevno obavljaju neodložne operacije za koje je potrebno osigurati dovoljne količine ovog dragocjenog lijeka.

„Dobrovoljno darivanje krvi je naš način borbe protiv virusa korone i situacije koja se stvorila zbog širenja zaraze. Bolesnici koji su ovisni o transfuzijskom liječenju ne mogu čekati da pandemija prođe. S druge strane mogućnost prenosa korona virusa krvlju i krvnim komponentama zasad je nepoznata. Uopšteno nije poznato da se respiratorni virusi prenose transfuzijom krvi, a nisu zabilježeni slučajevi korona virusa prenesenog transfuzijom“, rekla je Božica Malinić, predsjednica ovog Udruženja u Laktašima.

S toga i dalje molimo sve građane, plemenite ljude, koji su u mogućnosti, da se organizuju i daruju svoj doprinos ovoj vanrednoj situaciji i pokažu, po ko zna koji put, empatiju i brigu prema našim najranjivijim sugrađanima. Oni koji žele da daruju krv mogu se javiti u prostorije Društva Dobrovoljnih davalaca krvi u Laktašima, ili na broj telefona: 051/530-683 i 066/292-835.

UČINIMO NAJHUMANIJI ČIN – DARUJMO ŽIVOT!