LAKTAŠI, 2. novembra – Mladen Dulić (22) došao je u petak u Policijsku stanicu Laktaši, te izjavio da ga je sugrađanin Veljko Trišić (44), tokom popunjavanja prijave za posao na benzinskoj pumpi, snimao mobilnim telefonom i postavljao mu “glupa” pitanja, a potom video – snimak proslijedio radnim kolegama, što je kod njega izazvalo osjećaj neprijatnosti, ali protiv Trišića nije želio podnijeti krivičnu prijavu.


To su, uz navođenje inicijala Dulića i Trišića, za “Nezavisne novine” rekli iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako su naveli, uvidom u službene evidencije Policijske stanice Laktaši, utvrdili su da je u petak, 28. oktobra, Dulić došao u službene prostorije Policijske stanice Laktaši, gdje su ga policijski službenici saslušali, te je o tome sačinjen zapisnik o saslušanju svjedoka.

“M.D. je tom prilikom izjavio da ne želi podnijeti krivičnu prijavu protiv V.T, jer smatra da se radi o šali, ali da želi da se predmetni video snimak obriše, a V.T. upozori”, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Istog dana, kako uz navođenje inicijala dodaju, policajci su pozvali Trišića, koji je i došao u Policijsku stanicu Laktaši, te je saslušan i o tome je sačinjen zapisnik.

“Takođe, V.T. upozoren i evidentiran u evidenciji upozorenih lica. O svemu tome istog dana je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Slavica Matijaš, koja se tom prilikom izjasnila da u predmetnom događaju nema elemenata krivičnog djela”, kažu iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako dodaju, Policijskoj stanici Laktaši, istog dana, odnosno 28. oktobra oko 15 časova, prijavljeno je da je Dulić izvršio samoubistvo.

Iz PU Banjaluka, uz navođenje inicijala, dodaju da su, postupajući po nalogu tužioca Slavice Matijaš, pripadnici Policijske stanice Laktaši 29. oktobra uhapsili Trišića i Dražena Kudru (30), oba iz Laktaša i nad njima izvršili kriminalističku obradu, a koji su osumnjičeni za neovlašteno fotografisanje.

“Takođe, tužilac je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv navedenih lica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjetimo, ranije su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopštili da njihov tužilac nije dobio dovoljno informacija nakon što je Mladen Dulić (22) iz Laktaša došao u Policijsku stanicu Laktaši, a poslije čega se ubio. (nezavisne)