-2.1 C
Laktaši
Srijeda, 8 Decembra, 2021

I LAKTAŠI PODRŽALI PROJEKAT: Veliko interesovanje roditelja za “Ponosne kartice 2020 – cijena minus za 3+”

0

– Registrovano oko 920 porodica, ali taj broj se svakodnevno uvećava, kaže Dragan Dakić.

S obzirom da veliki broj ponosnih roditelja troje ili više dece nije uspelo da završi prijavu elektronskim putem, ipak je omogućeno podnošenje prijava u kancelariji poštujući sve epidemiološke mere, navode u ovoj Fondaciji. – Nastojali smo da ponosnim majkama koje su čekale u redu i kojih je bilo zaista mnogo da obezbedimo osveženje, pomoć oko prijavnih obrazaca i sva pojašnjenja u vezi ponosne kartice, narednih koraka ka njenom dobijanju, rokovima i sl.

Takođe, buduće korisnice smo informisali i o drugima aspektima projekta od kojih je jedna od najznačajnijih saradnja sa JU Centrom za obrazovanje odraslih koja bi trebala da zaposli nezaposlene ili da prekvalifikuje nedovoljno plaćene roditelje i tako im poveća kupovnu moć i reši socijalna pitanja, objašnjava Dakić.

Kako navode u Fondaciji “Za život” radi se mnogo i uključen je veliki broj stručnjaka iz nekoliko oblasti. – Potpisivanje ugovora sa privrenim subjektima, registrovanje korisnika i pravljenje odgovarajućih baza iziskuje desetočasovni angažman svakog dana u čiju strukturu ulaze stručni poslovi u vezi pripreme i izrade ugovora, pregovori oko ugovornih uslova i tehnički poslovi a što je sve sa naše strane volonterski.

Osim toga, aktivnosti na realizaciji projekta su praćene značajnim troškovima koje snosimo iz ličnih sredstava. Radosni smo što roditelji troje i više dece cene naše napore da svima bude bolje te odgovorno preuzimaju svoj dio posla oko prijave i registracije, kaže Dakić za naš portal.

On još naglašava da im je od velike pomoći bila i donacija Fabrike obuće Bema zahavljujući kojoj su uspeli da pokriju tehničke troškove u prošlom mesecu kao i da besplatno štampaju prijavne obrazce za majke koje su podnosile prijave u kancelariji Fondacije.

U procesu izrade je i veb aplikacija koja treba da objedini informacije korisnicima gde imaju i kolike popuste sa Ponosnim karticama kao i da omogući privrednim subjektima koji učestvuju u projektu da izvrše proveru autentičnosti kartice.

– Očekujemo da će veb aplikacija biti spremna oko 15.07.2020. godine nakon čega ćemo moći izvršiti podelu kartica. Posebno smo srećni što smo uspeli da postignemo dogovor sa našim partnerima Pokret za decu 3+ iz Čačka da Ponosna kartica iz Srpske važi i u Srbiji i obratno. Građani Republike Srpske će moći ovu pogodnost da koriste u punom kapacitetu od 2021. godine, navodi Dakić.

Opština Laktaši je prva od opština u Republici Srpskoj koja će pristupiti projetku „PONOSNE KARTICE“, koja se odnosi na popuste za višečlane porodice, troje ili više djece.

Na održanom sastanku u prostorijama Opštinske uprave, dogovoreno je potpisivanje sporazuma za ponedeljak, 13. jula tekuće godine, a cilj je da se kroz ovaj projekat omogući građanima Laktaša korištenje benefita „ponosne kartice“, kod pravnih lica u Republici Srpskoj.

Novosti.rs