NOVI SAD, 16. maja – Na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji je u toku posetiocima i partnerima usluge ili proizvode predstavlja 1518 preduzeća, firmi ili kompanija iz 32 zemlje, međutim u ponudi su proizvodi ili usluge koje stižu iz ukupno 61 zemlje.

Kiša i loše vreme donekle su uticale i na samu posećenost sajma ali oni koji su imali organizovani prevoz i pre svega dobru volju i razlog došli su da obiđu štandove i upoznaju se sa ponudom.

Sajam su posetili i poljoprivrednici sa naše opštine. U toku posete imali su priliku prisustvovati raznim radionicama i seminarima  iz oblasti poljoprivredne prozvodnje, saznati koji su to noviteti u poljoprivrednoj mehanizaciji, tehnologije koje pospešuju  proizvodnju i dr.

 

1-3

 

Posetioci  kao i uvek sa zanimanjem prate gastronomsku ponudu, a već je postala tradicija i obilazak mesta gde se izlažu najteži i najlepši primerci goveda, ovaca, svinja i konja. Ove godine pažnju javnosti privlači bik Mališa, vlasništvo Radenka Jeremića iz Salaša Crnobarskog kod Bogatića. Bik koji je samo zbog lepote izbegao mesarski nož težak je 1710 kilograma.

Vlasnik kao i posetioci ga obožavaju, a narav mu uspoređuju sa čuvenim crtanim likom Ferdinandom.

Na štandu ovaca lepotom pleni šampion Miško, ovan vlasništvo Vlajka Jovešića iz Bačkog Novog Sela težak 150 kilograma rase Ille de France. Ovaj lepotan dospeo je i u univerzitetske udžbenike, a vlasnik kaže da mu je za njega nuđeno 2200 evra ali da ga ne bi prodao ni za 10 000.


Novum
Novum
Novum
Novum