Žena iz Njemačke (20) nedavno je uhapšena u rodnoj zemlji jer je htjela kupiti automobil u vrijednosti od 15.000 evra, pazite sad, novcem koji je isprintala na običnom papiru.

zatvor

U ponedjeljak je ušla u prodavaonicu automobila u njemačkom Kaiserslauternu želeći kupiti polovni “audi A3”, a isprva je sve išlo glatko. Pregledala je automobil, isprobala ga voziti, a kada je došlo vrijeme da plati cijenu od 15.000 evra, radnici su ostali zaprepašteni kada su primili novčanice od 50 i 100 evra koje su više ličile novcu iz Monopola nego pravim evrima.

 

Jedan ju je radnik stvarno pitao želi li zaigrati Monopol ili kupiti auto, a nakon što je vidio da je ozbiljna, nazvao je policiju.

 

– I prije su nas pokušavali prevariti, ali nikad na ovako tragikomičan način – izjavio je vlasnik automobilskog salona.

Kada je policija pretražila dom osumnjičene žene blizu gradića Pirmasens, pronašli su printer i još 13.000 lažnih evra. Navodno je novac bio toliko loše falsifikovan da bi i dijete shvatilo da su lažnjaci.

Prema njemačkom kriminalnom zakonu falsifikovanje novca je kažnjivo i to najmanje jednom godinom u zatvoru, piše Dojče Vele, a prenosi Radio Sarajevo.

 

Srpskainfo