LAKTAŠI, 18. marta – „Čistiji Laktaši za sve nas“ će stvarno postati i čisti, i primjer za sva okolna mjesta. Kako “Glas Laktaša” saznaje u akciju se uključuju i mještani mjesnih zajednica Klašnice i Trn, a i okolnih mjesta: Veliko Blaško, Jablan, Šušnjari, Bukovica, Glamočani.

trn akcija (8)

Predstavnici ovih mjesnih zajednica su objavili i program održavanja aktivnosti, pa tako možemo vidjeti da će se akcija čišćenja sela Veliko Blaško održati dana 24.03.2019. godine na sledeće tri lokacije:

• put Rosulje (od puta Klašnice-Slatina do lokalnog groblja Jekića Vis),

• desna obala rijeke Vrbas (od zaseoka Gajići do mosta „Pobjede“ u Klašnicama),

• dok će se centralna akcija čišćenja održati kod multifunkcionalnog igrališta u Velikom Blaškom (kod Društvenog doma u Velikom Blaškom/Društvenog centra Laktaši)

Po završetku akcija čišćenja, u Društvenom domu/Društvenom centru u Velikom Blaškom je organizovan ručak za sve učesnike akcije.

veliko blasko

Iz MZ Trn kažu da aktivnosti u Trnu započinju u petak, 22. marta, kada će učenici  OŠ “Desanka Maksimović” , zajedno sa svojim razrednim starješinama organizovati uređenje školskog dvorišta, te prostora oko mjesne zajednice i ambulante u Trnu, duž Dositejeve ulice do mosta na Vrbasu, kao i autobuska stajališta u Ulici Cara Dušana.

U subotu, 23. marta, akciji se pridružuju i stanovnici okolnih mjesta Jablan, Bukovica, Glamočani, Šušnjari, a u nedelju smo svi zajedno na centralnoj, zajedničkoj akciji.

trn1

Posebno bismo istakli aktivnosti u OŠ “Desanka Maksimović”, koje će trajati tokom cijele sedmice, i koje za cilj imaju da usmjere djecu i omladinu u pravom smjeru, da im ukažu na značaj očuvanja životne sredine u kojoj odrastaju, da razviju naviku kulturnog ponašanja i osjećaj za čisto i lijepo uređenje.

OŠ

 

Najavljena akcija naišla je na veliko odobravanje kod naših sugrađana, pogotovo omladine, te se očekuje veliki broj učesnika na akciji.